In ons restaurant bieden wij diverse menu’s aan. Kom genieten van een van onze verrukkelijke gerechten! Bij ons kunt u niet alleen terecht voor een hapje en een drankje maar ook voor verse smoothies of bijvoorbeeld een High tea.
Dit jurkje is ontworpen voor het prijswinnende Going Eco Going Dutch project. Het is volledig duurzaam en lokaal geproduceerd van hennep in combinatie met een G.O.T.S gecertificeerde katoenen. Het is lekker ruim gesneden, zodat een baby zich er goed in kan bewegen. De -naturel of grijsblauw- kleur is direct vanuit het materiaal ontstaan. Lief detail is het strikje op de achterkant. Leuke bonus: ieder artikel is voorzien van een 'paspoort' waarop herkomst en calculatie vermeld staan.
Een eigen cadeaukaart voor Arnhem: Dit is PAS Arnhem. Een cadeaukaart die in heel Arnhem te besteden is bij deelnemende winkels, horecagelegenheden, attracties en culturele instellingen.
Gespecialiseerd in kwalitatief hoogstaande visproducten zoals kibbeling en lekkerbekken, beide van kabeljauw, haring, sashimi kwaliteit verse vis (ook wilde Sockeye en King zalm) etc. Ook voor consumptie in onze sfeervolle winkel (o.a. Fish & Chips).
In ons FIRST EET CAFE aan de Markt 27 in Arnhem komen alle ideeën die we hebben over ETEN| DRINKEN| SHOPPEN en CATERING samen. In één pand combineren we horeca en retail en is er ruimte voor events zoals exposities, maar ook workshops, feesten, vergaderingen en andere bijeenkomsten. In een warme en huiselijke setting, waar iedereen zijn ruimte kan pakken, kun je bij ons aan de leestafel aanschuiven, wegzakken in de bank en fauteuils van onze Botanic Room of juist de bedrijvigheid opzoeken die voorbij trekt aan de tafels, voor bij het raam. Op elk plekje kun je in ieder geval genieten van onze dagkaart met gerechten voor ontbijt, lunch en borrel.
Voor een leuk cadeau op het gebied van keuken- en woonaccessoires, voor jezelf of een ander, hoef je ‘ons huis’ ook niet meer uit, want onze eerder digitale FIRST EET WINKEL, is nu een echte winkel geworden! Het assortiment bestaat uit goede basics gemaakt van veelal duurzame materialen, verwacht geen overdaad aan kleur en bulkproducten. Hetzelfde geldt voor onze kaart; wat wordt geserveerd is eerder robuust en simpel dan verfijnd en complex.
Van plantenbak tot popup park, betrokken burgers ontfermen zich steeds vaker over de openbare ruimte van hun eigen buurt of zelfs de gehele stad. Gelukkig zijn er in Arnhem veel van deze burgerinitiatieven, want onder het motto 'Van Wijken Weten' treedt de lokale overheid steeds meer terug.
Hoe werkt dit beleid tot nu toe in de praktijk? Waar liggen kansen en waar de valkuilen? Wie zorgt ervoor dat onze openbare ruimte niet versnipperd? Wat is de (nieuwe) rol van de ruimtelijk ontwerper?
Over deze vragen praten we op dinsdag 8 november met Geert Ritsema (wethouder Ruimtelijke Ordening & Regelgeving) en Paul de Bruijn, een van de initiatiefnemers van Coehoorn Centraal. Hoofdspreker is de Rotterdamse landschapsarchitect Marieke de Keijzer. Zij laat inspirerende voorbeelden zien uit de stad die al jaren landelijk voorop loopt op het gebied van burgerparticipatie in de openbare ruimte. Daarnaast kijken we naar enkele bijzondere projecten in Arnhem met architect Wilbert de Haan, initiator en ruimtelijk ontwerper Willem Jakobs en landschapsarchitect Daphne van der Wal.
Binnen het jaarthema Plein Public richt CASA zich in 2016 op de publieke ruimte en de inrichting daarvan. Hoe kunnen we Arnhem nog mooier, groener en toekomstbestendiger maken?
Datum: dinsdag 8 november
Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20 (let op: ingang is verplaatst!)
Entree: 5,- euro, studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis