Café Theater Festival komt nóg groter terug naar Arnhem

Na een geslaagde eerste editie komt Café Theater Festival (CTF) weer terug naar Arnhem. Op 17 en 18 maart vinden er meer dan 80 voorstellingen van jonge makers plaats in maar liefst 17 cafés door de binnenstad, Klarendal en het Spijkerkwartier.

Het festival, georganiseerd in samenwerking met Hoogte80, geeft een podium aan een diverse selectie veelbelovende makers van binnen en buiten Arnhem. Dichterbij dan ooit, met voorstellingen direct aan je barkruk, poëzie vanaf de bar, musical achter de tap en hiphop-dansers hangend aan de lampen.

Bij het CTF, dat in maart rondreist langs Utrecht, Arnhem en Rotterdam, staat ontmoeting tussen een nieuwe generatie theatermakers en een groot en breed publiek centraal. Daarom worden alle drempels radicaal weggehaald, met als motto: wie je ook bent, tijdens het CTF is er in jouw stamkroeg, favoriete koffietentje of café om de hoek een voorstelling te zien.

Het publiek hoeft vooraf geen kaartje te kopen of reserveren, maar betaalt achteraf naar draagkracht volgens het Betaal-wat-je-kan systeem. De voorstelling met de meeste stemmen van de bezoekers wint de publieksprijs, en krijgt daarmee mooie speelplekken in Rotterdam, Utrecht en op Hoogte80 Festival in Arnhem op 18 t/m 21 mei.

Het CTF draait voor een groot gedeelte op enthousiaste vrijwilligers. Voor deze editie wordt er nog gezocht naar locatiemanagers, die tijdens het festival in het café hét gezicht van het festival zijn, de bezoekers verwelkomen en de artiesten helpen. Meer informatie is te vinden op de website van Café Theater Festival; cafetheaterfestival.nl/vrijwilligers.

Kijk voor het volledige programma en de deelnemende cafés op cafetheaterfestival.nl.

CTF Arnhem vindt plaats op vrijdag 17 maart van 17:00 tot 23:00 uur en zaterdag 18 maart van 15:00 tot 23:00 uur, met aansluitend een prijsuitreiking in Cafe Bosch.

Meer nieuws

Alle berichten (116)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier