Verrassende en gevarieerde Arnhemse Uitnacht op 3 september

Nooit eerder was de Arnhemse Uitnacht zó verrassend en gevarieerd. Op bijna 20 culturele locaties in de stad vinden voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen plaats. De Uitnacht start vrijdag 3 september om klokslag 19.30 uur en is gratis toegankelijk.

Kom bij nieuwkomer Club Rembrandt en in Rozet bijvoorbeeld kijken naar de spetterende dansers, spelers en zangers van De Vloer. Extra: een gastoptreden van dansgezelschap Burning Bridges. Voor wie niet alleen wil kijken, maar zelf wil meedoen is er de mini-workshop High Heels (breng je eigen hakken mee!).

Lange nacht in de Kortestraat

Aan de Kortestraat 27 presenteert HOME OF PERFORMANCE PRACTICES (HOPP) van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten individuele en collectieve performances en installaties. Deze reis door tijd en ruimte kun je tussen 20.30 tot 23.00 uur meemaken.

Finalistenfilm

In Theater De Leeuw (Leeuwensteinplein 1) zie je de film ‘Mevrouw van Dalen Wacht…’. Deze film is op twee filmfestivals als semifinalist geselecteerd voor maar liefst twee awards (beste film en beste genre).

Window-wandeling

Tijdens Operation Windows loop je met Amy Croqué (Theater a/d Rijn) door Arnhem. Op deze wandeling langs verschillende ‘windows’ zie je optredens uit de Arnhemse hiphopscene. De wandeling start in de steeg achter Theater a/d Rijn en eindigt via Focus in de 7 Straatjes bij Jofel Vintage.

Vanzelfsprekend doen vertrouwde Uitnacht-locaties als Dudok, Rozet, Musis, Huis Oostpool, Eusebius, Focus Filmtheater Arnhem, Posttheater, Collectie.De.Groen en Theater aan de Rijn ook weer mee. Bekijk hun Uitnacht-programma op arnhemseuitnacht.nl

Get Lucky

Om klokslag 19.30 uur geeft de beiaardier van het Eusebius carillon het muzikale startschot met Get Lucky van Daft Punk vs. The Doobie Brothers, gelijktijdig met uitvoeringen van dit vrolijke nummer op alle andere deelnemende locaties in de binnenstad. Orkest de Ereprijs bijvoorbeeld opent het programma met een live vertolking van Get Lucky in het Posttheater.

Samenwerking met Nijmeegse Kunstnacht

De organisaties achter de Arnhemse Uitnacht en de Nijmeegse Kunstnacht zetten zich samen in voor een rijk kunst- en cultuurklimaat in de regio 025. Daarbij vinden er verrassende uitwisselingen plaats. Zo zijn er tijdens de Arnhemse Uitnacht bij Musis, Rozet en Focus podiumpresentaties van Nijmeegse makers. Omgekeerd is er tijdens de Nijmeegse Kunstnacht op 18 september ook Arnhems aanbod te zien.

Alle informatie staat online

Plattegrond en programma van de Arnhemse Uitnacht zijn te vinden op de website www.arnhemseuitnacht.nl

Deelnemende locaties zijn goed te herkennen aan een ‘makelaarsbord’.

ECOTIP!

Kom lekker op de fiets: gezond, snel én vriendelijk voor onze planeet.

Cultuur Netwerk Arnhem

De Arnhemse Uitnacht is een initiatief van de stichting Cultuur Netwerk Arnhem, waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn. De Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties en instellingen.

Samenwerkingspartners: Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Ondernemersfonds Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, De Kempenaer Advocaten en Vrienden van Theater.

De Arnhemse Uitnacht op vrijdag 3 september begint om 19.30 uur.

Bekijk het actuele programma op www.arnhemseuitnacht.nl 

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier