De binnenstad van Arnhem wordt steeds groener. De hangende plantenbakken zijn van nieuwe beplanting voorzien.

Hangende plantenbakken opnieuw beplant

De binnenstad van Arnhem wordt steeds groener. Afgelopen maand werden er al op 85 plaatsen in de binnenstad nieuwe beplanting aangebracht, naast de eerder opgeleverde 180 plantenbakken, geveltuintjes, hagen en klimplanten. Nu zijn ook de hangende plantenbakken aan de lantaarnpalen in de binnenstad voorzien van nieuwe beplanting.

Samenwerking met Workhome

Firma Florabasket heeft in opdracht van Platform Binnenstad Arnhem de uitgebloeide zomerplanten vervangen door ‘wintergroen’. Bijzonder is, dat hierbij is samengewerkt tussen Florabasket en Workhome Dr. Leo Kannerhuis. Dit laatste is een woon- en werkvoorziening voor mensen met autisme. Onder begeleiding van o.a. sociotherapeut Peter van de Gronden wordt er regelmatig buiten de woonvoorziening gewerkt. Op deze manier zorgt Workhome ervoor dat bewoners ook de mogelijkheden hebben om zich buiten de woonvoorziening te ontwikkelen.

Peter licht toe wat dit betekent voor hun bewoners: “het samen met elkaar in de bus naar een ander omgeving gaan, stimuleert onze bewoners. Het zorgt voor meer eigenwaarde, plezier en vaardigheden. Tijdens het maken van de winterbakken werkten we iedere werkdag met andere bewoners en steeds was te zien en te horen hoe leuk ze het vonden. We zijn dan ook heel dankbaar voor de fijne samenwerking met Florabasket.”

Ook Ingo Cramer van Florabasket is enthousiast: “dankzij de versterking van Workhome hebben we in korte tijd veel werk verzet. Iedereen had al gauw zijn draai gevonden en de winterviolen en wintergroen werden snel en precies gepland, als een geoliede machine. Daardoor kunnen alle bezoekers aan de binnenstad eerder genieten van de groene aankleding van de winkelstraten. We zijn blij met deze nieuwe samenwerking en zien uit naar de volgende klus.”

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier