De binnenstad van Arnhem er niet in geslaagd om de finale van de driejaarlijkse verkiezing van de Beste Binnenstad van Nederland te halen.

Jury beloont de binnenstad Arnhem wel met een top 5 notering

Vandaag werd tijdens het Retailagenda Voorjaarscongres, dat plaatsvond in de Prodentfabriek in Amersfoort, bekend gemaakt dat Leiden en Tilburg in de finale in de categorie grote binnensteden gaan strijden om de titel. In de categorie middelgrote binnensteden werden Ede en Woerden door de jury gekozen als finalisten. In 2017 lukte het de Arnhemse binnenstad wel om tot de finale door te dringen. Uiteindelijk bleek de binnenstad van Breda de jury net iets meer te overtuigen en moest Arnhem genoegen nemen met een verdiende tweede plek. Deze editie van de verkiezing levert Arnhem nog wel een top 5 notering op, maar de Arnhemse delegatie had eigenlijk op meer gehoopt.

Wethouder Van Dellen trots op top 5 notering

Jan van Dellen, wethouder van onder meer Economische Zaken, is desondanks trots met de nominatie voor de top 5 in de verkiezing Beste Binnenstad. “Blij dat onze binnenstad zich in de ogen van deskundigen wel goed ontwikkelt en dat onze inspanningen in de afgelopen jaren hun vruchten afwerpen. Het bezoekersaantal en de waardering van onze binnenstad is vorig jaar weer gestegen, mede dankzij de samenwerking tussen inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente.” Deze succesvolle samenwerking benadrukt ook Marian van Hooij, regisseur van Platform Binnenstad Arnhem; “Daarin is onze stad echt uniek. In ons platform zijn de verschillende partijen vertegenwoordigd, die bijdragen aan het succes van onze binnenstad. Ons gezamenlijk doel is en blijft een levendige en aantrekkelijke binnenstad voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Van een ‘place to buy’ naar een ‘place to be and meet’. Dat we niet tot de finalisten behoren is een teleurstelling, maar we moeten tevreden zijn met de goede waardering en kritisch kijken naar waar het nog beter kan.”

Doel van de verkiezing

Het doel van de verkiezing is de samenwerking tussen de partijen (ondernemers, bewoners, vastgoedeigenaren, gemeente, cultuur etc.) in de binnenstad te vergroten en te versterken, op een unieke en positieve manier aandacht te vragen voor de binnensteden van Nederland en de ontwikkeling van binnensteden te stimuleren. De titel zelf, maar ook het proces naar de titel Beste Binnenstad biedt nieuwe kansen voor deelnemers en winnaars in zowel de beeldvorming van de binnensteden als de samenwerkingsverbanden in de binnensteden. Het hele proces omvat het indienen van een bidbook met drie aansprekende projecten, een speeddate met de jury en een jurybezoek aan de binnensteden, die in de finale van de verkiezing Beste Binnenstad staan.

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier