Voor de winkels in de binnenstad, uitgezonderd de supermarkten, gelden vanaf heden aangepaste winkeltijden vanwege de Coronamaatregelen.

Ondernemers opgeroepen om advies winkeltijden op te volgen

Ondernemersvereniging City Centrum Arnhem (CCA) en vertegenwoordigers van grootwinkelbedrijven in de Arnhemse binnenstad hebben, in overleg binnen het Platform Binnenstad Arnhem, de advies winkeltijden opgesteld. Dit advies aan de winkeliers is bedoeld om duidelijkheid te geven aan inwoners en bezoekers van de binnenstad. Het advies winkeltijden is een uitwerking van de opgelegde Coronamaatregelen, de sluiting van de horeca en de adviezen van de rijksoverheid.

Voor de winkels in de binnenstad, uitgezonderd de supermarkten, gelden vanaf heden de volgende advies winkeltijden:

  • Maandag 11.00 uur – 18.00 uur
  • Dinsdag 10.00 uur – 18.00 uur
  • Woensdag 10.00 uur – 18.00 uur
  • Donderdag 10.00 uur – 20.00 uur
  • Vrijdag 10.00 uur – 18.00 uur
  • Zaterdag 10.00 uur – 18.00 uur
  • Zondag 12.00 uur – 17.00 uur

Winkeliers in de binnenstad zijn, buiten de beperkingen van de overheid, niet verplicht om deze winkeltijden te volgen. Maar Veronique Gallé, voorzitter van CCA, doet een dringend beroep op de winkeliers: “Houd je aan deze advies winkeltijden. Dat schept duidelijkheid naar het publiek toe en helpt aan spreiding en veiligheid van bezoekers. Niemand is gebaat bij een winkelstraat, waar de ene winkel open is en de ander gesloten.”

Parkeren mogelijk goedkoper in de ochtend

Vanuit het platform wordt er ook met de gemeente overlegt om het parkeren in de vroege uren goedkoper te maken en daarmee het winkelen in de ochtend aantrekkelijker. “Binnen de openingstijden van de winkels zou dat kunnen bijdragen aan spreiding van bezoekers over de dag,” aldus Gallé van CCA.

Meer nieuws

Alle berichten (111)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier