30 november 2024

The Armed man: A Mass for Peace – Karl Jenkins

Concert

Koningstraat 38

6811 DG Arnhem

Karl Jenkins schreef het stuk eind 20ste eeuw als aanklacht tegen de (Joegoslavië-)oorlog. Wij denken ook aan oorlogen in de huidige eeuw, zoals in Syrië, Oekraïne en Gaza.  Muziek heeft de kracht om mensen in het hart te raken. Dat doet deze ‘mis’ van Jenkins. Het stuk gaat over de verschrikkingen van oorlog, maar biedt ook momenten van reflectie, met teksten uit de Bijbel en andere religieuze en historische bronnen. 

De componist Karl Jenkins was lid van de jazz-/rockformatie Soft Machine, voordat hij zich toelegde op het componeren van klassieke muziek, met invloeden uit andere stijlen. Hij schrijft ‘multiculturele’ en maatschappelijk geëngageerde muziek, vaak met een boodschap van saamhorigheid en vrede.

Op vrijdag 20 september 2024 geven we een korte impressie van The Armed Man tijdens de jaarlijkse conferentie Bridge tot he Future in Musis, Arnhem. We laten dan enkele fragmenten horen, met een kleiner koor en orkest. Thema van de conferentie is: ‘Vrijheid is een werkwoord’. De vier vrijheden van Roosevelt als leidraad.
Kijk voor programma en aanmelding voor de conferentie op bridgetothefuture.nl/2024/.

Data

  • 30 november 2024

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier