Uitnacht Arnhem groter en gevarieerder dan ooit.

Met kunst en cultuur op meer dan 50 locaties, de nieuwe Nachtbubbel tot 05.00 uur en een opening door twee burgemeesters is Uitnacht Arnhem een editie die niemand op vrijdag 26 januari 2024 mag missen. Tijdens vier festivalbubbels is een mix te zien van beeldende kunst, theater, dans, muziek, mode en poëzie. Het programma van Uitnacht Arnhem is gratis toegankelijk en biedt voorstellingen en ontmoetingen voor iedereen.

Opening in Klarendal

Uitnacht Arnhem start met de festivalbubbel in Klarendal. De opening vindt plaats in Arnhems Boeken Café Libertas waar burgemeester Ahmed Marcouch (54) voorleest en waar ook een nieuw Uitnacht-gedicht wordt voorgedragen. Kinderburgemeester Zoë Mac Donald (10) zal vervolgens het paarse lint doorknippen. Daarna start er in Klarendal op 21 locaties een doorlopend programma waarin alle vormen van cultuur aan bod komen. Carmen van Deuren kijkt er naar uit: ‘Vorig jaar hadden we de officieuze opening in huis, maar nu wilden we de meerstemmigheid van Klarendal de revue laten passeren. Iedereen is in deze wijk welkom en dat komt goed tot uiting door de diversiteit van de locaties en de grote variëteit van de acts. Rode draad is onder andere een expositie in de etalages van het Modekwartier in samenwerking met Plaatsmaken.’.

Een extra festivalbubbel en nog veel meer

Jurrien Schobben en Alberto Villanueva, het projectteam van Uitnacht Arnhem, geven aan dat het succes en de kwaliteit van het programma van vorig jaar de redenen zijn om een vierde festivalbubbel toe te voegen. ‘De nieuwe, vierde festivalbubbel is de Nachtbubbel: van 00.00-05.00 uur zijn er afterparty’s in Luxor, Willemeen en Café Bosch. Ook zijn de tijdsblokken van de bubbels ruimer, waardoor het publiek meer optredens en acts kan zien. Maar eerlijk is eerlijk: echt alles bezoeken, dat blijft onmogelijk, want het programma is gewoon erg uitgebreid.’.

Tip van de sluier

Naast de bekendere locaties als Musis, Theater Oostpool, Focus en Theater a/d Rijn, is er de Posttheaterbubbel en een programma door Kunstnacht Nijmegen. Voor het eerst zijn er optredens op de Korenmarkt en is er de 025 Fashion Lounge als onderdeel van het overvolle aanbod in Rozet.

Het volledige programma is te zien op www.uitnacht.nl.

Meer nieuws

Alle berichten (116)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier