Hij komt!

Nu de Spaanse temperaturen van de afgelopen periode plaats hebben gemaakt voor Hollands herfstweer komen Spanje’s beroemdste inwoners, Sinterklaas en zijn Pieten, Arnhem weer een Spaans en tegelijkertijd oer-Hollands tintje geven. Op 12 november 16:15 zetten ze weer voet aan land op de Rijnkade in Arnhem. Met natuurlijk weer honderden kilo’s pepernoten, een schip vol cadeaus voor in de schoen, maar ook: in prachtige nieuwe kostuums.

Afgelopen jaar zijn er voor Sinterklaas en een flink aantal Pieten prachtige nieuwe kostuums ontworpen en gemaakt. De aan Artez opgeleide Arnhemmer Etien Wieggers maakte o.a. een echt Arnhems sinterklaaskostuum, waar Arnhems wapen en binnenstad logo op prijken. Pietenkostuums werden door hem en de Wageningse Heleen Buurman, specialist in historische kostuums, vervaardigd. De vernieuwde, ongeschminkte maar tegelijkertijd historische en magische pieten die vorig jaar hun ronde door de Arnhemse binnenstad liepen en het jaar daarvoor in de Arnhemse Sinterklaasfilm (die meer dan 100.000 keer bekeken werd) te zien waren worden zo steeds mooier.

Hoe dat eruitziet? Op zaterdag 12 november zijn ze te zien. Om 15.30 begint het feestelijke programma op de kade, om 16.15 komt de boot aan en wordt de Sint door de burgemeester ontvangen op de kade. Daarna vervolgt de stoet vanaf 16.45 hun ronde, te paard, te koets en te voet door de schemer van de schilderachtig verlichte Arnhemse binnenstad, waar ze op meerdere plekken even halt zullen houden om de kinderen nog uitgebreider te kunnen begroeten. Vanaf 18.00 tot 19.00 eindigt de intocht met een nieuwe finale in de vorm van een meet & greet met het hele Spaanse gevolg in de prachtig gerestaureerde Eusbiuskerk, waar de kwieke Spaanse Bisschop zich nogal thuis voelt. Na afloop daarvan is het wellicht een idee om nog even een Sinterklaas-menu in de talloze restaurants om de hoek mee te pakken.

De feestelijke aankomst van het Spaanse gezelschap wordt voor zoveel mogelijk kinderen toegankelijk gemaakt. Op de Rijnkade is ruimte gereserveerd voor mensen in een rolstoel, er zal voor een daarvoor aangegeven vak een gebarentolk-piet aanwezig zijn, in de optocht loopt een duidelijk aan zijn groene sjerp herkenbare gluten-vrije Piet mee en in de Hoogstraat zal de stoet het even wat stiller aan doen voor de prikkelgevoelige kinderen. Het Spaanse gezelschap hoopt op die manier zoveel mogelijk kinderen én hun ouders blij te maken en te zien, in een hopelijk oergezellige, door prachtige etalages versierde Arnhemse binnenstad.

Alle ins en outs, de route, stopplekken en bijzonderheden zijn te vinden op: sintarnhem.nl

Aanvullende vragen

Mail: info@sintarnhem.nl
Tel: 06 54692908, Harro de Jong 06 27416679, Fedosja van der Lee.

De Arnhemse Sinterklaasintocht wordt georganiseerd door Stichting Sinterklaasintocht Arnhem (SSA).

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier