Ruimte voor jezelf

Neem dit najaar de tijd voor jezelf, zoek de rust, vrijheid en ruimte en ontdek het creatieve Arnhem.

Arnhem kent een kleurrijk en levendig centrum, omringd door groene parken en bossen. Met unieke conceptstores en merken die je alleen in modestad Arnhem vindt. Waar je elkaar kunt ontmoeten in de vele restaurants en de talrijke culturele hotspots. Waar de creatieve geesten van de stad hun handtekening hebben gezet in de openbare ruimte. Een stad waar je gewoon lekker jezelf kunt zijn en je de ruimte krijgt en vindt om ontspanning en inspanning te combineren tijdens je bezoek.

Ontdekken… wat je niet meteen ziet

De Arnhemse stadskern is verdeeld in 10 kwartieren; wijken met ieder een eigen sfeer en ‘DNA’. Zoals hét uitgaanscentrum Korenkwartier, de historische hotspot Eusebiuskwartier of het authentieke en sfeervolle 7 Straatjeskwartier. Maar ontdek ook wat je niet meteen ziet, zoals de verborgen tuinen in het Spijkerkwartier, de ondergrondse kelders in het Rozetkwartier of de creatieve ateliers en workshops in het Modekwartier.

To see

Geschiedenis nog overal zichtbaar en voelbaar

Arnhem kent een roerige geschiedenis, die nog overal in de stad zichtbaar en voelbaar is. Aan de oever van de Rijn ontwikkelde sinds de vroege middeleeuwen Arnhem zich als hoofdstad van Gelderland. Vele monumentale gebouwen getuigen van een geschiedenis van voortuitgang, handel en twist. Verdiep je in het indrukwekkende verhaal over de verloren slag om ‘de brug’ of ga met een gids langs historische plekken en gebouwen.

To do

Genieten van het goede leven

In de binnenstad vind je talloze sfeervolle restaurants, bijzondere lunchrooms, heerlijke wijnbars en relaxte terrasjes. Zoek de gezelligheid van de ‘Arnhemse huiskamer’ Dudok, proef de bijzondere biertjes in ’t Taphuys of geniet van een mediteraans diner in een historische ambiance van Donna Pazzo.

To eat & drink

Dit is Arnhem

Arnhem is een stad met een kritisch, ruimdenkend en creatief karakter. Arnhem is een groene stad die uitdaagt, inspireert en vrijheid biedt aan innovatieve en creatieve aanpakkers, makers en bouwers. Waar met een open vizier en ruimte voor elkaar uitdagingen worden aangegaan. Welkom!

Meer over Arnhem

Overnachten, nét even anders

Bijzonder overnachten; daarvoor moet je in de Arnhemse binnenstad zijn! Zoals bijvoorbeeld het designhotel Modez. Of de tot luxe hotel omgebouwde Walburgis-kerk met iedere kamer geheel volgens een uniek Arnhems thema ingericht. Of de Lutherse kerk in het Modekwartier, waar je naast sfeervolle kamers ook een gezellige bar en restaurant kunt vinden.

To sleep

Maak kennis met unieke, lokale winkels

Nergens vind je zoveel conceptstores, eigen merkwinkels en unieke lokale ondernemingen bij elkaar. Maak bijvoorbeeld eens kennis met de gastvrije winkeliers in de 7 Straatjes. Daar nemen ze nog alle tijd om jou persoonlijk welkom te heten en te helpen bij jouw keuze.

To shop

Ontdek in de regio Arnhem hoe inspirerend weelderig groen kan zijn

Zo kun je op de Veluwezoom met haar uitgestrekte bossen, brede lanen met eeuwenoude beuken heerlijk genieten. Ten westen van Arnhem stromen beekjes van de Veluwse stuwwallen via kleine watervallen omlaag naar de Rijn. De knusse dorpskernen en riante buitenplaatsen rond Arnhem laten je zien dat the rich and famous hier al eeuwenlang hun vertier zoeken.

Ontdek regio Arnhem

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier