State of Fashion 2024: Ties that Bind brengt creatieve praktijken in mode, textiel en hedendaagse kunst uit het mondiale Zuiden in beeld. Deze gedecentraliseerde State of Fashion editie, samengesteld door Louise Bennetts en Rachel Dedman in samenwerking met Sunny Dolat, Kallol Datta en Hanayrá Negreiros, vindt plaats in Arnhem, Nairobi, Bengalūru en São Paulo. Ties that Bind onderzoekt de complexiteit van traditie, de kracht van oorspronkelijke kennis, en het politieke potentieel van kleding.

Hoe gaan kunstenaars uit het mondiale Zuiden om met koloniale erfenissen die zijn verankerd in kleding en stoffen? Hoe ontwikkelen ontwerpers doorgegeven tradities en hoe gaan ze om met de urgente vragen van onze tijd? Geworteld in de universele intimiteit van textiel, probeert Ties that Bind de verwantschap en verbondenheid tussen wereldwijde praktijken te versterken en de krachtige menselijke verhalen te delen die verweven zitten in wat we dragen.

De tentoonstelling Ties that Bind is te bezoeken van woensdag t/m zondag van 10:00-17:00 op onze hoofdlocatie Rembrandt Theater. Daarnaast zijn er ook programmaonderdelen te bezoeken in Rozet, Museum Arnhem en Plaatsmaken.

State of Fashion is een internationaal modeplatform waar alternatieven voor het huidige modesysteem een podium krijgen, dat kritisch reflecteert op de mode-industrie en haar gebruiker. Ze biedt een podium voor innovatie, geeft ruimte aan discussie, brengt makers, industrie en eindgebruikers met elkaar in contact met de vraag: hoe mode een bijdrage kan leveren aan een betere wereld.

Zie ook: https://stateoffashion.org/nl/

Meer nieuws

Alle berichten (113)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier