← Bekijk alle ondernemers

Remko & Carola, Xoco

"Van dromen over chocolade tot chocolade om van te dromen."

Ik heb een achtergrond als patissier waarbij ik 15 jaar in verschillende functies in de bakkerij heb gewerkt. Daarna heb ik nog eens 15 jaar gewerkt in de verkoop van grondstoffen en voor de Belgische chocoladefabrikant Callebaut. Vaak droomde ik erover om een chocolaterie voor mezelf te beginnen. Toen ik Carola ontmoette, zij was toen nog werkzaam als jurist bij de gemeente, en ik haar over mijn droom vertelde, stelde ze voor om er samen voor te gaan. En toen er óók nog een plekje in de 7Straatjes vrij kwam, zijn we in maart 2020 hier met de chocolaterie begonnen.

Wij verkopen kwalitatief hoge producten waarvan 90% wordt gemaakt in onze open productieruimte, achter in de winkel. Alle chocoladeproducten zoals bonbons, bars en slagroomtruffels worden hier gemaakt, alleen de macarons -nagenoeg allemaal glutenvrij- worden ingekocht. Van april tot september verkopen we ook ambachtelijk gemaakt ijs. Bij ons zitten de fijnproevers goed en bovendien hebben we ook veel vegan en glutenvrije producten, die we steeds meer gaan uitbreiden. We hebben altijd enkele soorten vegan ijs in ons assortiment en zelfs de ijshoorntjes kun je glutenvrij of vegan krijgen. We zijn best trots op het succes van de slagroomtruffels en het complete assortiment chocoladebars, die we ook aan anderen leveren, zelfs op Mallorca! Verder proberen we met feestdagen zoals Valentijn, Kerst en Pasen, steeds iets unieks qua smaak en uiterlijk te verzinnen voor bij ons assortiment.

Ook verkopen wij leuke chocoladeschilderijtjes met afbeeldingen van Arnhem erop en hebben wij door een tekenaar een wikkel laten ontwerpen waar 14 hoogtepunten van Arnhem op te zien zijn. We vinden het belangrijk dat iedere klant met een cadeautje onze winkel verlaat: geluk is niet te koop, chocolade gelukkig wel!

Ondernemen in de 7Straatjes is fantastisch omdat de klantvriendelijkheid bij alle ondernemers hoog in het vaandel staat. Juist door de diversiteit van de winkel en de samenwerking onderling, versterken wij elkaar. Arnhem is een fijne stad, alles is dichtbij en mensen nemen hier nog de tijd voor een praatje.

Xoco pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier