← Bekijk alle ondernemers

Ronald Koenders, Wijnkoperij Yves Boode

"Wijnen en whisky’s te kust en te keur."

Toen ik in 1989 in Nijmegen afstudeerde in de politicologie en geen werk kon vinden, heb ik aan Yves gevraagd of hij soms hulp kon gebruiken. Ik kende Yves al, omdat ik hier als klant kwam, zodoende kwam ik toch aan werk. Mijn interesse in wijn groeide en ik besloot na een tijdje zelfs bij andere wijnspeciaalzaken te solliciteren. Toen Yves dit merkte kwam hij met het voorstel om zijn zaak over te nemen, omdat hij binnen 2½ jaar naar Amerika zou vertrekken. De tijd totdat Yves zou vertrekken, kreeg ik vrij spel om mijn eigen assortiment te bepalen. Ik ben toen vooral de whisky’s gaan uitbreiden en nu zitten we op 450 soorten whisky in ons assortiment.

We hebben vooral Europese wijnen maar ook vind je hier wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië. Qua whisky’s hebben we een ontzettende diversiteit en elke whisky heeft zijn eigen subtiele stijl. Ik vind het belangrijk om de mensen goed te kunnen adviseren, goede kwaliteit te kunnen leveren en dat wordt gewaardeerd. Er komen hier ook veel jonge mensen, waaronder veel studenten, die hier toch goed kunnen slagen ondanks een beperkt budget. Dit ouderwetse pand is speciaal, want aan de buitenkant zie je niet wat de binnenkant biedt. Het oogt een beetje donker maar teveel licht is niet goed voor de wijn.

Zelf woon ik al 40 jaar in het Spijkerkwartier en ondernemen in de Steenstraat is geweldig. Dit pand zit op een goede locatie op de hoek. Dat is makkelijk met het beleveren en met parkeren. Naar mijn mening is dit één van de leukste straten van Arnhem. Mede door de nieuwe ondernemersvereniging, wordt er veel samengewerkt door de ondernemers. De gunning onderling is groot en bij speciale gelegenheden promoten we elkaars producten als dat kan.

Wijnkoperij Yves Boode pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier