← Bekijk alle ondernemers

Peter Thuis en Linda Bouwman, Stripboekhandel De Noorman

"Mijn eigen top 10 bestaat uit 100 boeken, ik kan gewoon niet kiezen."

Ik kwam voorheen al jaren in deze zaak als klant en kende Ina, de vorige eigenaresse, omdat we vaak een praatje maakten. Toen er een reorganisatie van het bedrijf waar ik al 20 jaar in de ICT werkte zat aan te komen, vertelde ik Ina hier over. Gekscherend zei ze ‘dan neem je toch gewoon mijn zaak over’. En dat heeft me aan het denken gezet. Als ik ooit nog eens iets anders wilde, dan moest ik dat nu doen. Ik ben toen met Ina gaan praten en een maand later, in 2015, was ik de eigenaar. Tot op heden heb ik daar nog geen dag spijt van gehad.

Door omstandigheden kwam ik zonder personeel te zitten en omdat mijn vriendin Linda al eens had aangegeven dat het haar leuk leek om ook hier te werken, zijn we vanaf die tijd met z’n tweeën verder gegaan. In Nederland heeft men nog steeds het idee dat stripboeken alleen voor de jeugd zijn. In België en Frankrijk is het echt een onderdeel van de cultuur en de samenleving. Zeker 90% van de boeken die hier staan zijn voor volwassenen. Je vindt hier meer dan 11 duizend verschillende titels. Natuurlijk verkopen we de meest actuele stripboeken, de echte hardlopers, maar we streven naar een zo breed mogelijk aanbod. We zijn een echte speciaalzaak en zover ik weet zijn er daar in Gelderland maar twee van.

Ons publiek varieert van jong tot oud, man en vrouw en ook veel jeugd, die vooral voor de Japanse Manga stripboeken komt. Deze lees je van achteren naar voren. De Koningstraat is een heerlijke straat om te ondernemen, heel divers en we hebben een leuke ondernemersvereniging. De leukste winkel van Arnhem die heb ik natuurlijk zelf! Arnhem heeft een mooie binnenstad maar persoonlijk vind ik de omgeving van Arnhem nog mooier.

Stripboekhandel De Noorman pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier