← Bekijk alle ondernemers

Yvonne Uleman, San Miguel Shoes

“Ik verkoop schoenen die verslavend zijn.”

Ruim 10 jaar geleden was ik op bezoek bij mijn broer in Mexico. Hij was op de hoogte van mijn ‘lastige voeten’ en attendeerde mij op deze Mexicaanse schoenen, gemaakt van elastisch katoen. Ik heb ze aangetrokken en meteen twee paar gekocht, ze zaten als gegoten! Een jaar later kwam ik op een kruispunt in mijn carrière en een vriendin stelde me voor om iets met ‘die’ schoenen te gaan doen. Met mijn achtergrond uit het internationale bedrijfsleven was dat een goed plan en zo is het bijna 10 jaar geleden begonnen. De schoenen zien er leuk uit en zijn bovendien een uitkomst voor vrouwen met voetproblemen, zoals de Hallux Valgus, of voor het gebruik van steunzolen.

De handgemaakte schoenen importeer ik rechtstreeks uit Mexico en komen bij een familiebedrijf vandaan. Dit is dan ook de enige plek in Europa waar je deze schoenen kunt kopen. Eerst had ik een winkel in het Modekwartier maar nu zit ik al weer sinds 2017 hier in de Kerkstraat en heb ik mijn assortiment uitgebreid met spulletjes en accessoires van onder andere Frida Kahlo. Mijn doelgroep zijn vooral zelfbewuste 40+ vrouwen die er graag goed uit zien, maar klaar zijn met schoenen waar je niet op kunt lopen. Mijn schoenen hebben een goede leest en bieden comfort. Niet voor niets is onze slogan ‘nooit meer kiezen tussen elegantie en comfort’.

Er komen hier veel mensen van buitenaf maar ik heb ook een vaste klantenkring. Als men hier éénmaal een paar schoenen heeft gekocht, komt men bijna altijd weer terug. Arnhem is een leuke stad om te ondernemen en ook een in toenemende mate populaire stad voor een dagtrip. Mensen van buitenaf zijn bijna altijd verrast over het aanbod in de stad.

San Miguel Shoes pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier