← Bekijk alle ondernemers

Maral Haggi Moni, Rozet

"Rozet is een plek om te ontmoeten, te ontdekken en je te ontwikkelen, voor alle Arnhemmers."

Ik werk bij Rozet als marketing en communicatiemedewerker. Drie jaar geleden is door een fusie van de Volksuniversiteit Arnhem, Kunstbedrijf Arnhem en de bibliotheek alles onder de noemer Rozet komen te vallen. We hebben meerdere vestigingen en we zijn ook veel in de wijken te vinden, om zodoende binding te houden met de Arnhemmers. Het gebouw van Rozet in het centrum is heel bijzonder en heeft ook enkele prijzen gewonnen. Als je bovenin het gebouw staat, kun je de grens van het oude en het nieuwe Arnhem zien, dat is ook hoe Rozet zich als een brug tussen alles Arnhemmers vestigt in de stad.

Ons aanbod is mede door de fusie heel divers. Er worden hier veel cursussen en workshops gegeven, bijvoorbeeld op het gebied van taal, creativiteit, ontwikkeling maar ook cursussen voor ondernemers. Er worden evenementen georganiseerd en er worden debatavonden gehouden. Vrijwel alles waar vraag naar is door de Arnhemmers, is hier te vinden. We kijken waar de mensen behoefte aan hebben en wat wij ze kunnen bieden. Ons publiek is divers, van mensen die net in Nederland zijn en hun Nederlands willen verbeteren met een cursus NT1 of 2, tot ouderen die al jarenlang hier komen voor een creatieve cursus. Het zijn vaak de jongeren die hier juist voor de muziek-, zang-, en danslessen komen en zelfstandig ondernemers en studenten die hier flexplekken bezoeken. Rozet heeft een verblijfsfunctie, een soort verlengde van de huiskamer voor iedereen. We doen veel op het gebied van onderwijs, zo willen we ervoor zorgen dat mensen blijven aanhaken. We proberen iedereen te betrekken met activiteiten en cursussen, die zelfs online aangeboden worden.

Heel trots zijn we op het museum in de kelder, dit erfgoedcentrum is in samenwerking met Museum Arnhem en de Gelderse bibliotheek tot stand gekomen. De samenwerkingen met netwerkpartners is voor ons enorm belangrijk, zodat iedereen zijn plek kan vinden bij Rozet. Arnhem is een stad met veel tegenstrijdigheden en dat vind je terug in dit gebouw. Zo kun je hier oude keramieken erfstukken bewonderen maar worden er ook graffiti cursussen gegeven. Grootsheid kan in elke Arnhemmer zitten, dat is waar we hiervoor staan. Er is eigenlijk geen typisch Arnhem en dat is nu precies typisch Arnhem.

Rozet pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier