← Bekijk alle ondernemers

Henriëtte en Erik Veeneman, Parfumerie Linnewiel

"Voor speciale parfums en gladde wangen is Linnewiel het aangewezen adres."

Na mijn opleiding tot drogist te hebben afgerond ben ik in een drogisterij gaan werken waar ik ook mijn vrouw Henriëtte ben tegen gekomen. We werkten daar samen en wilden graag voor onszelf beginnen. We hebben in 1985 de zaak overgenomen en sinds 2014 zitten we hier op de Kortestraat. We hebben het concept drogisterij, parfumerie en cosmetica achter ons gelaten en zijn ons gaan richten op speciale parfums en alles op het gebied voor het natte scheren met de kwast, voor de man.

We verkopen het liefst geuren die eigendom zijn van de parfumeur. Deze speciale merken gebruiken hoge concentraties van vooral natuurlijke ingrediënten. Daardoor ruikt het ook langer en verrassender dan geuren waar synthetische stoffen voor zijn gebruikt. Enkele merken die je bij ons vindt zijn bijvoorbeeld; Xerjoff, deze naam is afgeleid van Sergio Momo, een Italiaan die vooral naam heeft gemaakt in Rusland, Londen en Dubai, Nobile 1942, Parfums de Marly en Clive Christian, die het duurste parfum ooit verkocht van €200.000, omdat de verpakking goud en diamanten bevatte. Ons publiek is heel breed en mensen komen soms van ver om onze niche parfums te kopen. Ook verkopen we enorm veel scheerspullen en ik kan de mensen echt vertellen hoe ze moeten scheren, hoe ze de zeep moeten maken en hoe ze de kwast moeten gebruiken om echt plezier aan het scheren te beleven. Enkele mooie merken voor het scheren zijn Baum.be, Taylor of Old Bond Street en Gladder, een Nederlands merk die hele mooie scheermessen heeft met briljantjes erop.

Samen met Jock Shaw, een Schotse Whiskykenner, organiseren we ook workshops genaamd Scotch & Shave. Hier krijgen mannen uitleg hoe ze moeten scheren met zeep en een mesje en tevens kunnen zij proeven van verschillende whisky’s. Ondernemen in Arnhem maar vooral in de Kortestraat is gewoon fantastisch, ik zou niet meer anders willen. Eigenlijk zitten we heel centraal. Düsseldorf en Amsterdam zijn slechts 100 km verwijderd, we hebben het bos en de Hoge Veluwe om de hoek, Arnhem is niet verkeerd!

Parfumerie Linnewiel pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier