← Bekijk alle ondernemers

Hans Verbugt, Musis & Stadstheater Arnhem

"Cultuur geeft Arnhem een gezicht en is van economische waarde."

Ik ben hier in 2017 komen werken en in 2018 mocht ik getuige zijn van de opening van het verbouwde Musis door Koningin Maxima. Voorheen was ik algemeen directeur van het orkest van Antwerpen en daarvoor ben ik 10 jaar adjunct-directeur van het conservatorium van Amsterdam geweest. Sinds drie jaar is hier dus de nieuwe concertzaal geopend en daarmee heeft Arnhem de jongste concertzaal, de Parkzaal, maar ook hebben we de oudste concertzaal van Nederland, de Muzenzaal, die dateert uit 1847. We willen een zaal zijn voor alle Arnhemmers en alle muziekgenres. Van pop tot klassieke muziek en van opera tot amateurorkesten, hier kan alles!

Het Stadstheater hoort ook bij deze organisatie. Dat is heel bijzonder, want er zijn slechts zeven plekken in Nederland waar een concertzaal en schouwburg onder één leiding vallen. Inmiddels zijn de plannen erdoor dat het Stadstheater gerenoveerd wordt en er een nieuwe schouwburg wordt gerealiseerd. Dat Arnhem een creatieve stad is blijkt uit het feit dat we drie structureel gesubsidieerde gezelschappen onder één dak hebben, te weten ons huisorkest Phion, dat al een eeuw bestaat, Toneelgroep Oostpool en Introdans. Arnhem is een stad van makers met een enorm cultuuraanbod, mede door ArtEZ, de grootste kunst hogeschool op het gebied van mode en beeldende kunst. Arnhem profileert zich écht als cultuurhoofdstad van Oost-Nederland.

Persoonlijk vind ik het heel prettig wonen en werken in Arnhem. De kwaliteit van de Arnhemse gezelschappen is in het oog springend, en we zijn een creatieve stad. Er is een goede samenwerking met onze culturele partners ArtEZ en Rozet maar ook met de gemeente en met Nijmegen hebben we warme banden. De gemeente heeft enorm geïnvesteerd in de binnenstad en het zou mooi zijn als we nog meer de verbinding kunnen zoeken met het lokale en regionale bedrijfsleven. We willen echt dé plek zijn in de stad, waar iedereen elkaar ontmoet.

Musis & Stadstheater Arnhem pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier