← Bekijk alle ondernemers

Lion Hermsen, Momento

"Neem je tijd voor een moment bij Momento."

Na mijn opleiding aan de Hotelschool in Wageningen en mijn ruime ervaring bij diverse bedrijven in de horeca, was het mijn droom om wat voor mijzelf te beginnen. We hadden een pand op het oog maar toen dat plotsklaps niet door kon gaan, heb ik mij in 2013 op het laatste nippertje ingeschreven als kandidaat om ondernemer van Momento te worden. Na een selectieprocedure waarbij ik mijzelf en mijn plannen heb moeten presenteren, was ik bijzonder blij te horen dat de keuze op mij was gevallen. Hoewel er voordat we werkelijk konden openen nog veel moest gebeuren, is het uiteindelijk allemaal in orde gekomen en ben ik trots op wat er nu staat.

Momento heeft geen specifieke doelgroep maar is er voor iedereen. We zijn gevestigd in een multicultureel gebouw waar ook opleidingen, dans- en taalscholing plaatsvindt, waar het erfgoedcentrum en de bibliotheek gehuisvest zijn, waar je een plek vindt om te werken of te studeren en daarmee toegankelijk is voor jong en oud. Dit zie je ook terug in onze menukaart. We hebben hamburgers, streetfood, kleine hapjes om te delen maar ook hertenbiefstuk. We proberen alles zoveel mogelijk vers te bereiden met lokale producten. Minder vlees of vis en meer vegetarisch of veganistisch is ons streven. Het gaat vooral om de smaakbeleving en onze menukaart is eigenlijk een wereldkaart met sprekende gerechten. We hebben heerlijke smoothies en we zijn trots op onze eigen biologische koffiebonen waar we koffie mee zetten die met bijzondere namen in veel verschillende smaakcombinaties te verkrijgen is.

Het interieur van Momento is heel bijzonder, we hebben veel kunst van Arnhemse kunstenaars en ook hebben we met Arnhemse ontwerpers samengewerkt om in deze ruimte het gevoel van een huiskamer te creëren, waarbij rekening is gehouden met duurzaamheid. We werken wat betreft ons personeel nauw samen met het UWV en de gemeente en vinden het heel belangrijk om ook mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt de kans te geven om door te groeien. Ons hele team is trouwens heel divers met veel verschillende achtergronden en leeftijden wat mooi aansluit op ons publiek. De ontwikkeling van Momento zien we goed terug in de ontwikkeling van dit gebied in Arnhem. Kansen worden gegrepen waardoor ontwikkelingen nu door worden gezet, dat doet mij deugd.

Momento pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier