← Bekijk alle ondernemers

Meike Verhagen, Eusebius

"Gerestaureerde Eusebius toren in de highlights."

Na mijn studie commerciële economie in Arnhem, gevolgd door een studie kunstgeschiedenis in Nijmegen, heb ik eigenlijk door heel Nederland gewerkt maar ben ik altijd in Arnhem gebleven. Mijn werkzaamheden waren heel divers zoals, PR, sponsoring, lobby en woordvoering, maar er loopt een duidelijke rode draad doorheen. Eigenlijk kun je het omschrijven als cultureel ondernemerschap en dat is wat ik hier ook doe. Ruim twee jaar geleden ben ik hier begonnen en toen lag er al een ondernemingsplan vanwaar ik de draad verder kon oppakken. Het is onder meer mijn taak om de kerk toegankelijk te maken voor een zo groot en divers mogelijk publiek, op een rendabele manier.

De kerk staat symbool voor ‘de stad van veerkracht’ omdat deze in de Slag om Arnhem grotendeels is verwoest en als één van de eerste gebouwen toch weer is opgebouwd. Nu de toren, na tien jaar restaureren, eindelijk uit de steigers is en prachtig wordt verlicht, is het voor iedereen een lust voor het oog om deze ruim 500 jaar oude kerk te bewonderen. Alle details in de toren worden met de in 2018 nieuw aangebrachte verlichting op een subtiele manier belicht: de verlichting geeft diepte en benadrukt de architectuur. Gebaseerd op het succes van de glazen balkons, is het de bedoeling dat de kerk de komende jaren uitgroeit tot een culturele erfgoedattractie in de Arnhemse binnenstad, maar met een internationaal bereik.
Dat doen we met de glazen balkons die op 70 meter hoogte een spectaculair uitzicht bieden op de wijde omgeving. En dat doen we ook met nieuwe experiences, zoals in de toren met het verhaal van de Slag om Arnhem.

Ons streven is echt dat mensen komen genieten van dit prachtige erfgoed. Ook de kerkzaal is toegankelijk en daar kun je de laatmiddeleeuwse architectuur bewonderen. Deze ‘groene’ kerk is voorzien van vloerverwarming op stadswarmte en is daardoor 70% fossielvrij. Het is de bedoeling dat we compleet van het gas afgaan door de gasheaters, die nu voor de comfortabele warmte zorgen, te vervangen door waterstof. Hiermee willen we als voorbeeldfunctie dienen, want als het lukt om een gebouw van 500 jaar duurzaam te krijgen, dan kan dat bij iedereen.

Eusebius pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier