← Bekijk alle ondernemers

Lisanne & Mathijs, De Staat

"Op elk moment van de dag kun je hier genieten van onze gerechten en van dit schitterende pand."

Vier jaar geleden kregen we via via te horen dat de Waag, dit prachtige monumentale pand aan de markt, te koop stond. Omdat Mathijs er altijd van had gedroomd iets voor zichzelf te beginnen en we beiden genoeg ervaring in de horeca hebben opgedaan, besloten we deze kans niet aan onze neus voorbij te laten gaan. We zijn hier samen begonnen maar ondertussen draai ik samen met een fijn team ‘De Staat’ en heeft Mathijs zich kunnen richten op zijn andere bedrijf. We zijn hier nu ruim drie en een half jaar en hoewel Mathijs niet meer op de werkvloer te vinden is, is hij nog wel steeds betrokken bij De Staat.

We draaien hier een bar en keuken, zodoende kun je op elk moment van de dag binnenstappen om te genieten van waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Of het nou gaat om koffie met taart, een smakelijke lunch, een gezellige borrel of een heerlijk diner, het kan hier allemaal. Op onze kaart staat de traditionele uitsmijter, bitterballen en natuurlijk onze eigen ‘Staatsburger’. Maar je vindt er ook vernieuwende gerechten. Het shared dining concept, waarbij je een selectie van onze menukaart krijgt, is vooral populair. Wij kopen onze producten zo lokaal mogelijk in. Ons vlees kopen we bij de Groene Weg, groenten en fruit bij Roelofsen en het brood wordt gebakken door de Turkse bakker Erciyes op de Steenstraat. Voor andere zaken, zoals noten en kaas, kunnen we hier op de markt goed slagen.

Vanwege deze locatie, het zakelijke hart van Arnhem, komen hier ook veel groepen voor een gezellige borrel of een diner, maar eigenlijk is onze doelgroep heel divers. Arnhem heeft echt een regiofunctie. Zowel optisch als qua publiek dat de stad bezoekt, heeft Arnhem de laatste vijf jaar grote stappen gemaakt. Daar zijn we heel blij mee!

De Staat pagina

← Bekijk alle ondernemers

In de etalage

Filter op de kaart

Winkel

Categorie