← Bekijk alle ondernemers

Marcel Linneweever, 4·D Optiek

"Met onze uitgebreide keuze uit stijlvolle monturen en zorg voor het oog, hebben wij alles onder één dak."

Mijn ouders hadden ook een optiekzaak en ik ben opgegroeid tussen de brillen. Die zaten bij wijze van spreken gewoon tussen mijn Playmobil. Op 11 juni 1998 ben ik hier aan de Bentinckstraat voor mijzelf begonnen. De winkel was toen nog maar 68m2 en gaandeweg ben ik doorgegroeid naar de panden ernaast en nu zitten we op vijf adressen. Het is fijn om voor jezelf te beginnen, dan kun je je DNA op je business zetten. Zo kun je zelf bepalen met welke medewerkers je wilt werken en welke klanten je wilt bedienen. Als ik ’s avonds naar bed ga wil ik het gevoel hebben dat ik iedere klant goed heb bediend en kwaliteit heb geleverd.

Natuurlijk heb je een basisomzet nodig, maar omzet om je plezier uit te halen is ook van belang. Daarom doen wij ook ons best voor mensen met een kleiner budget, zodat ik een perfect product aan iedereen kan leveren. Ik heb besloten, dat als je een merk goed wilt neerzetten, je ook een uitgebreide collectie van dat merk in huis moet hebben. Op die manier kunnen mensen die op internet een merk of type bril hebben gezien, deze ook in de winkel terugvinden. Enkele sterke merken waaruit de winkels zijn opgebouwd zijn Anne & Valentin, Mykita, Cartier, Theo en daar is nu het merk Lindberg bijgekomen. Dit is de eerste Lindberg winkel in Nederland en het is leuk om te weten dat zelfs het hele design van de shop gemaakt is door de architect van Lindberg uit Denemarken. Tevens maken wij deel uit van de samenwerking met vele optometristen en Oogzorg Praktijk Nederland, om de beste en meest adequate zorg te verlenen.

22 Jaar geleden heb ik bewust voor deze locatie in Arnhem gekozen omdat er voor het publiek dat ik wil bedienen niet persé een A-locatie nodig is. Hier in de Bentinckstraat, in de 7straatjes, is het gezellig tussen de andere Arnhemse ondernemers en iedereen weet ons goed te vinden. Toen ik hier kwam, was Arnhem nog niet echt mooi, maar zoals Arnhem vooruitgang heeft geboekt, zo heeft ook 4·D Optiek vooruitgang geboekt.

4·D Optiek pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier