← Bekijk alle ondernemers

Theo Gerrits, Mousset

"Al 105 jaar passie voor ambachtelijke chocoladeproducten."

Mousset bestaat al 105 jaar en is ooit begonnen met een atelier in de Driekoningendwarsstraat en later in de Beekstraat, daar werden alle ambachtelijke producten ook al zelf gemaakt. Al snel groeide het bedrijf zo hard dat er met de productie moest worden uitgeweken richting Duiven. Mijn broer Martin werkt vanaf zijn 20ste in het atelier van Mousset en is doorgegroeid in het bedrijf totdat hij in 2003 mede-eigenaar werd. De winkel is toen direct verhuisd naar de Koningstraat. In 2008 heeft Martin Mousset volledig overgenomen en in 2009 kreeg ik de kans om mij voor de helft in te kopen. Gelijktijdig hebben we toen een atelier/kantoor geopend in de Veilingstraat.

In het standaard assortiment hebben wij nog steeds producten die van oudsher al gemaakt werden zoals: oublies, pastilles, sinaasappelstengels, gemberblokjes en niet te vergeten wel 40 verschillende soorten ambachtelijke bonbons. Die zijn zo traditioneel, daar komen de mensen echt voor naar Arnhem, daar mogen we gewoon niet meer van afwijken. Ook de mousse gebakjes -in 6 smaken- en de Corina’s -een koek op basis van cornflakes- blijven altijd zeer gewild. Mensen hebben daar leuke verhalen over en delen die vaak met ons. Het gaat dan over tradities van generatie op generatie, daar genieten we van. Verder zijn onze slagroomtruffels echte hardlopers, net als de bekende rum kransjes die we met de kerst heel veel verkopen. Bij elk seizoen passen we namelijk ons assortiment aan. Vooral met de feestdagen kan het bijzonder druk zijn, zo is Martin in 2003 begonnen met slechts twee koelkastjes en bij het gieten van chocoladeletters werden de letters een kwartier in de koeling gezet om daarna ruimte te maken voor de volgende lading. We waren tot midden in de nacht bezig en een buurvrouw kwam ons soep brengen, omdat ze bang was dat we nog niet hadden gegeten.

Onze klantenkring is heel divers, we hebben zowel particuliere als veel zakelijke klanten. We hebben zelfs klanten uit Cadzand, Katwijk en Groningen die hier hun bestelling plaatsen en speciaal voor Mousset naar Arnhem komen. Ondernemen in de Koningstraat is vooral leuk omdat er veel kleine zelfstandige ondernemers zitten en als er iets georganiseerd wordt, doet iedereen gezellig mee. Arnhem is heel divers met mooie historische gebouwen en hartelijke mensen. Arnhem geeft je het gevoel van thuiskomen.

Mousset pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier