Verkiezing 'Meest gastvrije straat of plein'

Welke straat of welk plein in de Arnhemse binnenstad is het meest gastvrij? Een deskundige jury én het publiek zullen dat gaan bepalen.

Platform Binnenstad Arnhem werkt in 2018/2019/2020 aan het programma ‘Arnhem, gastvrije binnenstad’. Met ondernemers, medewerkers, bewoners, gemeente en onderwijs gaan we aan de slag om ons gastheerschap te verfijnen. Één van de onderdelen uit het programma is de verkiezing van de ‘Meest gastvrije straat of plein’. De verkiezing loopt vanaf november 2018 en in oktober 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Wie weet de bezoeker te verleiden en verrassen?

De titel ‘meest gastvrije straat’ wordt toegekend aan de straat of het plein, die de bezoeker weet te verleiden en verrassen. In december 2018 gingen 13 teams van straten en pleinen aan de slag met hun plannen van aanpak. Na bezoek van ‘mysteryshoppers’, een kennisquiz en een eerste selectie van de jury werden de vijf halve finalisten geselecteerd.

Lees hier het nieuwsbericht over »Winnaar kennisquiz Binnenstad Arnhem

De jury beoordeelt de deelnemende straten en pleinen op thema’s als wijze van samenwerken, presentatie en communicatie (via digitale media), vriendelijkheid van medewerkers, kennis van de stad, schone openbare ruimte, ontvangst van buitenlandse gasten, organiseren van evenementen, afstemming van openingstijden enzovoort. Uit de vijf halve finalisten heeft de jury na een locatie bezoek de finalisten bekendgemaakt: de Kortestraat en de Bentinckstraat.

Lees hier het nieuwsbericht over »Finalisten verkiezing ‘meest gastvrije straat’

Het publiek kiest de winnaar

Maar natuurlijk telt de stem van het publiek óók mee, door de aankomende stemmingsronde met de finalisten. Van 19 augustus tot en met 29 september kan het publiek via Facebook aangeven welke straat hij of zij het meest gastvrij vindt. De winnaar wordt eind oktober bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond.

Kies jouw favoriete finalist via onze Facebookpagina: »Kortestraat of Bentinckstraat

of via het onderstaande stemformulier:

Finale verkiezing meest gastvrije straat

Welke straat verdient volgens jou de titel 'meest gastvrije straat van de Arnhemse binnenstad'?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De jury

Speciaal voor deze verkiezing is een deskundige jury samengesteld. Vakmensen die weten hoe je mensen verrast, gastvrij ontvangt, deskundig benadert en een welkom gevoel geeft met een prima service.

Juliëtte Hofman

Directeur

»DRU Cultuurfabriek

Harry Bijl

Inspiratie en Innovatie

»INRetail

Monique Zwinkels

Binnenstadsmanager

»Gemeente Rotterdam

Wim Bouwman

Gastvrij Talent – RijnIJssel Hotelschool

»Koninklijke Horeca Nederland

Peggy de Jong

Hoofddocent Retail

»HAN Onderzoekscentrum Retail

 

Sponsoren

De verkiezing wordt ondersteund door:

 

»Rabobank Arnhem

 

»Promosign

 

»DK-makelaars

 

»Nederland Schoon
»Peeze koffie