10 januari 2023

When Night Falls & Changing Landscapes bij Jazz in Arnhem

Jazz of Wereldmuziek

Kazerneplein 6

6822 ET Arnhem

Het nieuwe jaar wordt geopend met een Double Bill concert! Iedere groep speelt één set. 

Angelo Verploegens nieuwe album ‘When Night Falls’ is een ode aan de nacht in al haar vormen; van de schemering tot aan de morgenstond. Met de gekozen standards tracht hij het verloop van de avond te vangen, terwijl hij zich begrenst qua bezetting, repertoire en opnametechniek – om die versmalde wereld van de nacht in al haar facetten op te roepen. Met Ed Verhoeff op gitaar en Eric van der Westen op bas herenigde Angelo Verploegen een trio dat meer dan twintig jaar gezamenlijke geschiedenis met zich meedraagt. In subtiel spel waarin een rijkdom aan ervaring en aandacht doorklinkt zijn we getuige van een schemergesprek tussen drie oude vrienden.

Trompettist en Flugelhorn-speler Angelo Verploegen trad voor het eerst op met gitarist Ed Verhoeff en bassist Eric van der Westen in 2001, nadat ze alle drie een lange muzikale carrière hadden gehad in grotere bezettingen en projecten. Dit trio bracht hen terug naar de kern – “zoals in een goed gerecht zijn er soms geen extra ingrediënten nodig” zegt Verploegen.

Tijdens de pandemie – twintig jaar na hun eerste optreden – vonden ze het perfecte moment om hun samenwerking nog eens te hernieuwen. Het kamerjazztrio besloot een klein portret van de nacht te schilderen op een nieuw album bij Just Listen Records. Op 22 en 23 mei 2021 namen ze ‘When Night Falls’ op in Studio150 Bethlehemkerk, een voormalige Lutherse kerk in Amsterdam.

Angelo Verploegen ‘When Night Falls’
Angelo Verploegen – Flugelhorn
Ed Verhoeff – Guitar
Eric van der Westen – Bass

Changing Landscapes
Oene can Geel – Viola, cajon, zang
Pau Sola Masafrets – Cello, zang
Philipp Rüttgers – Piano, microphonic soundbox

Data

  • 10 januari 2023

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier