16 juni 2024

Tentoonstelling ‘The Linen Project’

Tentoonstelling

Utrechtseweg 87

6812 AA Arnhem

Hoe kunnen we vlas en linnen duurzaam en lokaal verbouwen? ‘The Linen Project’ probeert hier antwoord op te geven. De tentoonstelling is gratis toegankelijk te zien in De Koepel van Museum Arnhem en is onderdeel van de ‘State of Fashion Biënnale | Ties that bind’.

De mode-industrie richt zich vooral op het maken van winst. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer goedkope producten van lage kwaliteit worden gemaakt, vaak onder slechte werkomstandigheden. Dit heeft een grote impact op ons milieu.

‘The Linen Project’ is opgezet door ArtEZ University of the Arts, MA Practice Held in Common, en Crafts Council Nederland. Het onderzoekt hoe we vlas en linnen duurzaam kunnen maken, en hoe we dit lokaal en economisch haalbaar kunnen maken. Het project werkt volgens het principe van ‘leren door te doen’. ‘The Linen Project’ bestaat onder andere uit de productie van biologisch vlas en linnen in Gelderland. Daarvoor is er een samenwerkingsverband voor een kleine vlasspinnerij opgezet. Bovendien wordt er kennis over dit project gedeeld, zodat iedereen hier meer te weten over kan komen en eventueel mee aan de slag kan gaan.

Beeld: The Linen Project

Data

  • 16 juni 2024

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier