26 oktober 2021

Sprookjescircus

Circus

Park Sonsbeek Arnhem 1

6814BT Arnhem

Plan je route Website

De nomadische karavaan van Nicole & Martin komt naar het Sprookjesfestival! Al 22 jaar doorkruist dit Zwitserse theatergezelschap Europa met zijn rode trucks, houten woonwagens en Witte Tent. Ze hebben hun eigen theater dus altijd bij zich en wonen op de plek waar ze spelen. Hun publiek betoveren ze met een wervelende mix van theater, muziek en een flinke scheut acrobatiek. Tijdloze sprookjes vormen het gouden hart van hun shows – voor iedereen vanaf 4 jaar.
Sprookjes werden eeuwenlang mondeling doorgegeven. De gebroeders Grimm verzamelden er vele op papier in de 19e eeuw. Sinds 2005 worden deze diepe verhalen gerekend tot het UNESCO werelderfgoed. Nicole & Martin brengen ze op een manier die je zelden ziet: gloedvol, behendig, met humor en met heel veel liefde.

Het meisje zonder handen
Een minder bekend, maar hartverwarmend sprookje van de gebroeders Grimm. Een verhaal over winnen en verliezen, zelfvertrouwen en warme liefde. Door een misverstand belooft een molenaar zijn lieve dochter aan de duivel. Het meisje legt zich er niet bij neer en vindt manieren om tijd te winnen. Ze krijgt hulp van een engel, ontmoet een Koning en wordt zijn Koningin. Maar de duivel geeft het natuurlijk niet zomaar op… Hoe kunnen ze zich bevrijden uit zijn macht?

Data

  • 26 oktober 2021

In de etalage

Filter op de kaart

Winkel

Categorie