31 oktober 2021

Sprookjescircus

Circus

Park Sonsbeek Arnhem 1

6814BT Arnhem

Plan je route Website

De nomadische karavaan van Nicole & Martin komt naar het Sprookjesfestival! Al 22 jaar doorkruist dit Zwitserse theatergezelschap Europa met zijn rode trucks, houten woonwagens en Witte Tent. Ze hebben hun eigen theater dus altijd bij zich en wonen op de plek waar ze spelen. Hun publiek betoveren ze met een wervelende mix van theater, muziek en een flinke scheut acrobatiek. Tijdloze sprookjes vormen het gouden hart van hun shows – voor iedereen vanaf 4 jaar.
Sprookjes werden eeuwenlang mondeling doorgegeven. De gebroeders Grimm verzamelden er vele op papier in de 19e eeuw. Sinds 2005 worden deze diepe verhalen gerekend tot het UNESCO werelderfgoed. Nicole & Martin brengen ze op een manier die je zelden ziet: gloedvol, behendig, met humor en met heel veel liefde.

Wassilissa
Deze herfst voor het eerst in Nederland te zien, deze nieuwste show over een van de bekendste Russische sprookjes, Wassilissa! Over een vlijtig meisje dat belandt bij een nare stiefmoeder en twee jaloerse stiefzussen. Maar alleen is Wassilissa niet: vlak voordat haar eigen moeder stierf, kreeg zij van haar een bijzondere pop. Deze pop helpt Wassilissa als ze de gevreesde heks Baba Jaga wordt gestuurd, om vuur te gaan halen, dat de heks bewaart in een schedel. Wassilissa is dapper en kijkt de vuurschedel recht in de ogen en dat zorgt ervoor dat ze weer behouden thuiskomt. Een sprookje dat de tijd op de staart trapt: wie of wat is goed voor ons of juist niet? Met niet veel meer dan een touwladder, een koperen ketel en ruisende kostuums nemen Nicole et Martin je mee in dit verhaal. Zelfs de tsaar en de tsarin doen mee!

Data

  • 31 oktober 2021

In de etalage

Filter op de kaart

Winkel

Categorie