Vanaf 26 oktober 2021

Scènes in keramiek

Tentoonstellingen

Klarendalseweg 137

6822GG Arnhem

Plan je route Website

Scènes zijn er in allerlei soorten en maten. In de oktober-tentoonstelling in de etalages van de Zijlstra Galerij op de Klarendalseweg 137, Arnhem spelen nu twee scènes, in keramiek!
Bij de combinatie van scène en keramiek komt als eerste de ‘olifant in de porseleinkast’ omhoog. Iets wat nogal lomp en uitermate vernietigend is. Deze scènes zijn echter raadselachtig en enorm intrigerend.
De kunstenaar, Peter Krynen, wil geen titels geven aan zijn werk. Titels kunnen enorm sturend werken voor een kijker. Of anekdotisch worden, leuk doen, niet doen.
Geen titels dus. Zoals hij zelf zei: “Wellicht zijn het ‘Situaties met nog geen titel’ of, ‘uitnodiging tot een column’. Waarschijnlijk zijn er nog meer omschrijvingen van mijn werk te bedenken die al bijna een titel zijn. Logisch dat ik het dus niet doe.”.
Een deel van zijn keramische figuren heeft een korte broek aan, wat ze iets heel aandoenlijks geeft aangezien de proporties niet heel jeugdig zijn. Maar allemaal dragen ze maskers, met elastiekjes bevestigd. Verwisselbare maskers dus, zoals wij allemaal wel eens een ander zijn, soms omdat we het willen, soms omdat we het moeten. Al is het maar heel even.
Maar wat er nu werkelijk speelt in die twee scènes? Kijk goed en maak uw eigen column!
Dagelijks tot 0:00 uur, dan gaan de lichten uit.

Data

  • 26 oktober 2021
  • 27 oktober 2021
  • 28 oktober 2021
  • 29 oktober 2021
  • 30 oktober 2021
  • 31 oktober 2021

In de etalage

Filter op de kaart

Winkel

Categorie