Vanaf 25 juni 2020

#Radicaallokaal

Theater en Toneel

Rijnstraat 42

6811 EX ARNHEM

Plan je route

Theater a/d Rijn en productiehuis De Nieuwe Oost in Arnhem vragen dans-, theatermakers en kunstenaars om radicaal anders te gaan maken: vanuit het ‘nieuwe normaal’ van de anderhalvemetersamenleving, niet er omheen. In Theater a/d Rijn krijgen Arnhemse makers in juni een week lang de kans dit experiment aan te gaan, en in gesprek te gaan met publiek: volledig lokaal – mét en vóór de stad. De makers in juni zijn Tim Hammer (muziektheatermaker), Ruben Chi (dansmaker), ArtEZ i.s.m. Anna Schoen (regisseur), Wensley Piqué (theatermaker). Op dinsdag 9 juni is de eerste editie te bezoeken.

“In deze tijd moeten we onszelf opnieuw uitvinden. Met #radicaallokaal onderzoeken we wat wél kan, en hoe onze makers het publiek weer kunnen ontmoeten. Dit schept een kans voor nieuwe, intieme ontmoetingen en andere vormen van kunst.”
Eve Hopkins – artistiek directeur De Nieuwe Oost & Theater a/d Rijn

Waarom #radicaallokaal?
De coronamaatregelen en de anderhalvemetersamenleving zijn een feit, ook voor theater. Dat betekent geen tournees, geen volle zalen, geen landelijke festivals. Daarom gaan Theater a/d Rijn en De Nieuwe Oost terug naar hun oorsprong: huis waar ontmoeting, experiment en onderzoek centraal staan. Met #radicaallokaal wordt de theaterpraktijk opnieuw onderzocht en vormgeven, binnen het ‘nieuwe normaal’, samen met publiek. Het publiek thuis wordt niet vergeten: ook online mogelijkheden worden onderzocht. #radicaallokaal is een initiatief van Theater a/d Rijn en De Nieuwe Oost, in samenwerking met andere culturele partners in Arnhem.

Vanaf 9 juni Theater a/d Rijn open
Vanaf 9 juni gaan de deuren van Theater a/d Rijn open voor publiek. Wekelijks kun je in timeslots van een uur werk van makers zien: een beeldende kunst installatie, een monoloog, een pas de deux, een gesprek, een film, of iets daar tussenin. Publiek wordt uitgenodigd in gesprek te gaan met de makers. De bar is geopend, en op zaterdag is bezoek te combineren met heerlijke verse pizza’s bij het naastgelegen terras van Collectie De.Groen, vanaf 18.00 uur.
Veel makers hebben op dit moment vrijwel geen inkomsten. Je kunt daarom bij aankoop van een ticket een donatie doen. Alle donaties komen 100% bij de maker terecht.

Data

  • 25 juni 2020
  • 26 juni 2020
  • 27 juni 2020

Filter op de kaart

Winkel

Categorie