14 september 2022

Oogstfeest Stadsboerderij de Korenmaat Arnhem

Natuur & Landschap

Marius van Beeklaan 5

6836 WD Arnhem

September is oogsttijd. Op woensdagmiddag 14 september 2022, van 13.30 tot 17.00 uur, organiseert Natuurcentrum Arnhem daarom oogstactiviteiten. De activiteiten vinden plaats bij Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem.

Tijdens deze middag is er van alles te beleven en te ontdekken omtrent lokaal voedsel. In de Kindertuinen kan je zelf alles wat groeit en bloeit plukken en oogsten.

In de Kindertuinen bij Stadsboerderij de Korenmaat krijgen kinderen les in moestuinieren. Tijdens het oogstfeest mag iedereen, onder begeleiding, oogsten in de kindertuinen. Het is de ideale manier om kinderen kennis te laten maken met bloemen, groenten en fruitsoorten. Uiteindelijk gaan de kinderen vol inspiratie en met hun eigen gemaakte tuinsnack naar huis.

In de boerderijwinkel bij Stadsboerderij de Korenmaat worden naast de oogst uit eigen tuin ook andere producten van de boerderij verkocht, zoals: eieren, honing en vlees. De molenaars van de Witte Watermolen in Sonsbeek Park zijn ook aanwezig: zij leggen uit hoe je van graan, meel maakt en wat voor lekkers je er van kunt bakken. Laat je deze middag dus volop inspireren en ontdek alles over lokaal voedsel en gezond koken.

Programma van het oogstfeest:
We gaan oogsten, bereiden en opeten. Er zijn deze middag verschillende activiteiten:
– Aardappels rooien op de Kindertuinen en daar rösti van maken
– Mais poffen
– Poepracen
– Kook en proef je zelfgemaakte speedhap
– Oogstpuzzel en memory
– Kruidenbuiltjes maken
– Schat het gewicht

En nog véél meer!

Data

  • 14 september 2022

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier