21 september 2024

Nina Simone Revisited | Een ode aan haar soul

R&B en Soul

Rosendaalsestraat 27

6824CA Arnhem

Een wonderkind, virtuoos pianiste, fanatiek strijder voor gelijke burgerrechten, wispelturige diva, eenzaam fonkelende ster; Nina Simone was het allemaal. Met haar barokke spel en soms schelle stem, wist ze haar publiek te betoveren.

En er was altijd soul…

Hoewel ze een voortreffelijk componiste was, schreef ze zelf betrekkelijk weinig liedjes, er waren per slot genoeg songschrijvers die maar wat graag voor haar schreven. Door haar performance werden liedjes wereldhits.

Nu, ruim twintig na haar dood, is ze nog altijd onverminderd populair. In deze voorstelling dient zich een nieuwe generatie muzikanten aan die niet met haar is opgegroeid, maar haar werk ontdekte, erdoor geraakt werd en het opnieuw interpreteerde. Hoe zou Nina Simone – die in de jaren negentig in Nijmegen woonde – zich anno nu verhouden tot onze samenleving? Hoe zou zij nu naar de Black Lives Matters beweging kijken? Zou ze weer op barricaden zijn gesprongen?

Bekende liedjes komen waaronder My Baby Just Cares en Ain’t Got No Life, maar ook Sinnerman en Everthing Must Change en onbekendere pareltjes die zij zelf schreef aan het begin van haar carrière.

Vier muzikanten, drie zangeressen en een zanger brengen met Nina Simone revisited een originele en sprankelende ode aan een van de grootste zangeressen aller tijden.

Data

  • 21 september 2024

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier