2 juli 2021

NachtHexen IV: Battre | Jens van Daele | Burning Bridges

Dans en Ballet

Velperbinnensingel 10

6811 BP Arnhem

Plan je route Website

Sterke vrouwen in straffe tijden: twee danseressen vechten vol voor wat ze waard zijn.

Stoer, rauw en fysiek gevecht
Patricia van Deutekom en Marijn van der Sande, twee boegbeelden van het gezelschap Burning Bridges, wijken geen centimeter. Blindelings gooien ze zich in de strijd: oog-om-oog, tand-om-tand. Een stoer, rauw en fysiek gevecht waarbij het doel uit het oog verloren raakt en er uiteindelijk enkel verliezers te aanschouwen zijn. Voor vele een bekend verschijnsel waardoor dit stuk aankomt. Ruige dans op spannende muziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk; een live dansconcert dat afstormt op een remise. Battre, het vierde deel van de serie ‘NachtHexen’, flirt met gevaar in brutale bewegingstaal. Ook een aanrader voor liefhebbers van muziek en theater!

Over NachtHexen
Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Burning Bridges zich op een cyclus, waarin de Russische NachtHexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) als overkoepelend geheel de basis vormen. Centraal staan vrouwelijke energie, moed, kracht, doorzettingsvermogen, mededogen en (geen) spijt.

Over Burning Bridges
Binnen het middensegment is Burning Bridges hét hedendaagse dansgezelschap van dit moment. Het collectief wil een zo breed mogelijk publiek bereiken met producties over thema’s als strijd, dood, liefde en afscheid. Burning Bridges benadert deze onderwerpen intiem en persoonlijk, waardoor deze dichtbij komen, confronteren en herkenbaar zijn.

Jens van Daele overleed totaal onverwacht in juni 2020. Jens was een compromisloos kunstenaar, in alles; als danser, schrijver en choreograaf. Hij ontwikkelde zich tot maker van ongepolijste voorstellingen met energieke hartslag én poëtische adem.

CREDITS
tekst: Collectief Burning Bridges

Data

  • 2 juli 2021

In de etalage

Filter op de kaart

Winkel

Categorie