27 juli 2024

Muziekzomer Gelderland – Blaas Mee! bij Rozet (6+)

Workshop

Kortestraat 16

6811 EP Arnhem

Blaasmuziek. Rauw of juist fluwelig, superstoer of ragfijn, uit koper of uit hout: deze muziek kent eindeloos veel variëteit.

Weet jij hoe een klarinet klinkt? Hoe superlaag een tuba kan? En hoe lang is de schuif van een trombone eigenlijk? Kom er achter en probeer het uit op deze Blaas Mee-dag bij Rozet in Arnhem. 

Er een instrumententuin waarbij je de mogelijkheid hebt om zelf op verschillende muziekinstrumenten te blazen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Ervaring of kennis van blaasinstrumenten is niet nodig. Schrijf zaterdag 27 juli in de agenda en neem je vrienden, ouders of buren gezellig mee!

Er zijn diverse workshops en optredens. Ook de supergetalenteerde jazz-trompettist Bram van de Glind, is aanwezig. Hij is dit jaar de Muziekzomer Gelderland young artist in residence en mag daardoor een paar bijzondere projecten op touw zetten. Blaas Mee! is er één van.

Rozet is een ideale locatie voor een dag als deze. Het is dé plek om kennis, ideeën en inspiratie op te doen in het hart van Arnhem.

Kinderen dichter bij blaasmuziek brengen
Er is opnieuw een samenwerking met Méér Muziek in de Klas en met diverse basisscholen. Speciaal voor Méér Muziek in de Klas en alle basisscholieren wordt er een video gemaakt. Zo kan iedereen in de klas nader kennismaken met koperblaasmuziek! Ook wordt er een workshop ontwikkeld om schoolkinderen op een eenvoudige en actieve manier dichterbij de koperblaasinstrumenten en dichter bij muziek te brengen. Natuurlijk zijn alle kinderen uitgenodigd om aan Blaas mee! deel te nemen en te presenteren wat ze in de klas hebben geleerd.

Blaas Mee! is een samenwerking tussen de Nationale Jeugdorkesten Nederland en Rozet, en komt tot stand met diverse lokale partners, zoals De Muziekmakerij, ArtEZ, Phion en Cultuur Oost. Ook worden leden van regionale orkesten uitgenodigd.

Liever mee blazen in Apeldoorn? Op 2 augustus wordt dit evenement gehouden in Theater Orpheus.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de BNG Bank Muziekprijs.

Data

  • 27 juli 2024

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier