Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /data/sites/web/binnenstadarnhemnl/subsites/binnenstadarnhem.nl/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/presenters/meta-author-presenter.php on line 40

9 augustus 2022

Met de Blauwe Bever van Arnhem (Rijnkade) naar Meinerswijk

Excursie

Rijnkade 150

6811 HD Arnhem

Een safaritocht met De Blauwe Bever. Varen en wandelen, ontspanning en wetenswaardige kennis opdoen, een mooie combinatie van ervaringen.
Een bijzondere vaart met twee opstapplaatsen.

Het safarischip De Blauwe Bever vertrekt vanaf twee locaties, in Oosterbeek en Arnhem komen de deelnemers aan boord.
Men ervaart het samengaan van de verstedelijking en de rivier naarmate het schip dichterbij Arnhem komt. Er is veel natuur te zien, ook in het gedeelte door de stad. De ingrepen door de mens zijn goed waar te nemen, zoals de ruimte voor de rivier, die is gemaakt om hoge waterstanden beter te weerstaan. Het stedelijk gebied wordt verlaten na het passeren van de Andrej Sacharovbrug.
Hier ervaart de deelnemer de stroming van het water bij de splitsing van IJssel en Neder-Rijn.

Het schip keert en vaart westwaarts om aan te leggen in Meinerswijk, het grote natuurontwikkelingsgebied aan de zuidoever van Arnhem. De gids laat de passagiers daar niet alleen kennismaken met de natuur, maar ook met de geschiedenis van het gebied, die teruggaat tot de Romeinse tijd.
Terug aan boord vaart De Blauwe Bever eerst naar Oosterbeek en daarna naar Arnhem.

Voor meer informatie en/of reserveren zie: www.deblauwebever.nl.

Data

  • 9 augustus 2022

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier