16 juni 2023

Literaire thema-avond: Gender

Lezing/Debat

Klarendalseweg 477

6822GW Arnhem

Literaire avond: vrijdag 16 juni | 20.00 – 21.30 | Gender-identiteit

Libertas presenteert:
i.s.m. Verhalenverteller Paul Groos en Queer Collective Arnhem

Thema-avond Gender-identiteit 

Verhalenverteller Paul Groos speelt de voorstelling (Nova Corpora) In Zichzelf Veranderd, en vertelt hierin gendergrensdoorbrekende verhalen uit de klassieke mythologie. Aansluitend een ‘mini-talkshow’ met gasten die het thema genderidentiteit bespreken samen met het publiek. Met de oprichters van Queer Collective Arnhem als gespreksleiders!

Meer over de voorstelling van Verhalenverteller Paul Groos:
(Nova Corpora) In Zichzelf Veranderd
Duur: 30 min

Een voorstelling met gendergrensdoorbrekende mythes uit het oude Griekenland. “Woke” is niet iets van de laatste decennia. We denken, praten en vertellen al meer dan tweeduizend jaar over mannen en vrouwen en iedereen die niet in die genderkwalificaties past. En we hebben er vragen over. Antwoorden? Die heeft Paul Groos niet. Wel verhalen.

Meer over de ‘Mini-talkshow’ met Queer Collective Arnhem:
Duur: 30-45min
Je genderidentiteit hoort erbij, het maakt een grote deel uit van hoe je je presenteert en voelt in de wereld. Wat betekent het voor jou? Hoe wil jij je uiten? Wanneer ben je mannelijk of vrouwelijk? Of ergens ertussen? Of soms heel erg mannelijk en andere keer heel erg vrouwelijk? Samen met verschillende gasten bespreken we zoveel mogelijk aspecten van het thema ‘genderidentiteit’, met vooral de focus op het positive.

Data

  • 16 juni 2023

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier