4 juli 2021

Hans en Grietje (4+) | Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Nederlandse Reisopera

Klassieke muziek

Velperbinnensingel 10

6811 BP Arnhem

Plan je route Website

Wat een vrolijk familieconcert! Vijf houtblazers van Phion en twee acteurs vertellen het beroemde sprookje van Hans en Grietje. Een spannend verhaal vol bekende kinderliedjes en volkswijsjes. En alle kinderen mogen meezingen en dansen. Een heerlijke middag voor jong en oud.

Zing en dans mee met de houtblazers!

Verbeelding voor jong en oud
Een feest vol fantasie en verbeelding voor jong en oud. Wie heeft er als kind niet gegriezeld bij de gedachte aan de boze heks, nagels gebeten van spanning of Hans en Grietje de weg naar huis wel zouden vinden of gedroomd van een huis van snoep? Het familieconcert Hans en Grietje is gebaseerd op de opera Hänsel und Gretel van de Duitse componist Humperdinck.

Levensgrote projecties
Met diverse kinderliedjes en herkenbare volkswijsjes zingen en vertellen Hans en Grietje, samen met vijf houtblazers, over hun avonturen in het grote bos. Alle kinderen mogen meezingen en dansen op de vrolijke klanken van fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn! Met een kleurrijk en vrolijk decor komt de sprookjeswereld helemaal tot leven. En soms zelfs zo dichtbij, dat je het bijna aan kunt raken…

Samen met de Nederlandse Reisopera, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en ons orkest is dit feestelijke en vrolijke kinderconcert ontstaan.

CREDITS
regie: Anne Slothouwer
tekst: Jibbe Willems
ensemble: Phion Houtblazers
opera: Nederlandse Reisopera

Data

  • 4 juli 2021

In de etalage

Filter op de kaart

Winkel

Categorie