13 november 2021

Flamenco Criollo

Cultureel festival

Velperbinnensingel 15

6811 BP Arnhem

Plan je route Website

Afrika, Spanje, Cuba ontmoeten elkaar in avontuurlijke mix van flamenco en wervelende (Afro)cubaanse ritmes. Met Aruán Ortiz als bandleider!

De Cubaanse pianist Aruán Ortiz stelde op verzoek van VIII Flamenco Biënnale Nederland 2021 een uniek ensemble samen dat de roots van de flamenco opzoekt. Musici uit Marokko, Palestina, Cuba, de VS en Spanje brengen melancholische klanken uit Al-Andaluz en energieke ritmes uit Afrika in verrassende hedendaagse composities. Hoor hoe oorspronkelijke Moorse melodieën via Spanje naar het koloniale Cuba in de 17 en 18e eeuw reisden en terug, en een belangrijke rol in Cuba’s muzikale meltingpot speelden.

‘Aruán Ortiz is one of the most versatile and exciting pianists of his generation’ schreef Downbeat over zijn soloalbum Cub(an)ism, en beoordeelde het met vijf sterren. Ortiz migreerde in 2008 van Cuba naar New York en bouwde snel een flinke naam op met werk voor o.a. jazz ensembles, orkesten, kamermuziek en films. In zijn werk komt jazz en klassiek samen, met een knipoog naar zijn Cubaanse roots.

MUSICI
Aruán Ortiz: piano, muzikale leiding, composities
Malika Zarra: zang
Susana Orta: zang en viool
Ismael de la Rosa ‘Bolita’: flamencozang
George Ziadeh: luit
Martin Meléndez: cello
Inor Sotolongo : slagwerk
Fernando Favier: Flamenco/Afro-Cuban percussion
Yomar Amador : Afro-Cubaanse percussie
Niurka Agüero : Afro-Cubaanse dans
María Moreno : flamencodans

Data

  • 13 november 2021

In de etalage

Filter op de kaart

Winkel

Categorie