Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /data/sites/web/binnenstadarnhemnl/subsites/binnenstadarnhem.nl/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/presenters/meta-author-presenter.php on line 40

Vanaf 28 juni 2022

Fashion + Design Festival Arnhem 2022

Cultureel festival

Kortestraat 16

6811ED Arnhem

Mode & design staan in juni centraal in Arnhem als Fashion + Design Festival Arnhem 2022 van start gaat. Een maand lang is er van alles te zien, te beleven, van exposities tot workshops en van fashion events tot pareltjes van pop-up shops. Zorg dat je dit bruisende festival niet mist!
Wat kun je verwachten?
Op 2 juni aanstaande trappen FDFA & samenwerkingspartner State of Fashion de Juni Mode Maand Arnhem af met LOVE.JOY.NOW. Het thema voor dit openingsfeest in Luxor Live werd uitgewerkt door artiest en designer Bas Kosters.

– Vanaf 3 juni is de expositie ‘Waardevol’ te zien op vijf locaties in Arnhem Centrum; uit een Open Call werden vijf ontwerpers geselecteerd die met een exclusieve installatie hun bijdrage zullen leveren aan FDFA’22. Dit zijn Lu Lin, Mirte Engelhard & Maaike Broos, David Paulus, Hans Hutting & Theodoor Adriaans en Juliana Bello van upcoming modemerk GARCIA_BELLO. Daarbij vroeg FDFA 30 Arnhemmers om te vertellen over een product of kledingstuk dat voor hen van grote emotionele waarde is. Deze verhalen vormen samen met een serie prachtige portretten door fotograaf Boris Lutters, een stadsexpositie die te zien is in Arnhemse etalages.
– Who cares what you wear? is een interactieve educatie theatervoorstelling voor jongeren met als doel vraagstukken op het gebied van mode en duurzaamheid onder de aandacht te brengen. De voorstelling bevindt zich in een pilot fase waarbij interactie met jongeren een onderdeel is van het co-creatie proces. Later deze zomer wordt het project i.s.m. State of Fashion, Fashion + Design Festival Arnhem en Rozet in Arnhem gepresenteerd.
– Shoppen kan bij een van de door FDFA geselecteerde hotspots. Ook zullen diverse pop-up shops gedurende de Juni Mode Maand hun deuren openen, waaronder modelabels *DIED* en Hul le Kes. Tijdens de Nacht van de Mode is het Modekwartier in Klarendal dé plek om kennis te maken met unieke en ambachtelijk gemaakte producten van Arnhemse ontwerpers. Aan het einde van de maand, tijdens Stockdagen Arnhem, openen topontwerpers en high-end winkeliers zoals Jones Arnhem de deuren van hun voorraadkasten.
– Doorlopend zijn er verschillende exposities te bezichtigen. In de internationale tentoonstelling Fashion as Encounters van partner State of Fashion in de Eusebiuskerk, wordt de betekenis van mode opnieuw gedefinieerd. Bij Dudok Arnhem is de Textile Blush Boro Series van kunstenaar Diederik Verbakel te zien, geïnspireerd door het Japanse Boro textiel, een klasse textiel dat met de hand is hersteld of aan elkaar is gepatcht. Ook de ArtEZ Finals, waarin die nieuwste generatie modeontwerpers hun eindexamen collecties presenteren, zijn onderdeel van FDFA’22
Bekijk het hele programma op fdfarnhem.nl/programma
Over Fashion + Design Festival Arnhem
Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) is een platform voor aan Arnhem verbonden ontwerpers en (creatief) ondernemers. Tijdens de Arnhemse modemaand, van 3 juni tot en met 3 juli, presenteren ontwerpers, ondernemers, mode-/design evenementen en culturele instellingen wat ze in huis hebben. Maatschappelijke ontwikkelingen worden op een laagdrempelige manier getoond middels mode en design en bezoekers kunnen zich laten inspireren door de creatieve rijkdom die Arnhem op dit gebied kent.

Data

  • 28 juni 2022
  • 29 juni 2022
  • 30 juni 2022
  • 1 juli 2022
  • 2 juli 2022
  • 3 juli 2022

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier