20 september 2024

Bridge to Liberation 2024

Ceremonie

Rijnkade 155

6811 HD Arnhem

Op 20 september wordt aan de voet van de historische John Frostbrug met Bridge to Liberation stilgestaan bij het jubileum van 80 jaar vrijheid, dat ook uitgebreid wordt gevierd. Dit jaar staat het levensverhaal van WO2-veteraan Max Wolff centraal. De herdenkingsavond vindt plaats aan de voet van de historische John Frostbrug, opnieuw met het podium op het water.
Max Wolff, nu 98 jaar oud, vluchtte tijdens de oorlog met zijn familie en sloot zich na de invasie van Normandië aan bij de geallieerde strijdkrachten. Hij diende als tolk tijdens de bevrijding van Frankrijk, België en Nederland, een ervaring die deze avond tot leven komt door verhalen en getuigenissen.
Met artiesten Karsu, SEF, Jaap Reesema en Thomas Oliemans, begeleid door Phion, het orkest van Gelderland en Overijssel, wordt het een avond vol muziek, dans en indrukwekkende verhalen. Jurriën Schobben van Introdans zal een bijzondere choreografie uitvoeren over de impact van oorlog, en verteller Welmoed Sijtsma neemt het publiek mee in de persoonlijke belevingen van Max Wolff.
Voor wie liever vanuit huis kijkt, wordt het evenement live uitgezonden op Omroep Gelderland en via bridgetoliberation.nl. Met deze herdenkingsavond wordt niet alleen teruggekeken op de moed en opoffering van de soldaten tijdens de Slag om Arnhem, maar ook de blijvende waarde van vrijheid gevierd.
Kijk vrijdag 20 september 20:30 uur live op de Rijnkade Arnhem of via bridgetoliberation.nl.

Data

  • 20 september 2024

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier