Vanaf 21 september 2023

Airborne Filmmaand bij Pathé: Oorlogstijd op het doek

Film

Velperbuitensingel 15

6828 CV Arnhem

Pathé organiseert in september de Airborne filmmaand
Om de bijzondere gebeurtenissen rondom de Slag om Arnhem/Operatie Market Garden te beseffen én te beleven draaien we geselecteerde films in dit thema.

GRATIS FILM KIJKEN VOOR SCHOLIEREN
Groepen 7 en 8 uit het basisonderwijs kunnen met hun klas in september (gratis) de films bekijken bij Pathé Ede of Pathé Arnhem. De films zijn zorgvuldig geselecteerd en passen binnen de educatieve kaders die relatie hebben tot Airborne en vrijheid. Bij elke film is er de keuze uit een Basis- of Pluspakket. Op deze manier worden de scholieren maximaal betrokken om de gebeurtenissen te doen beseffen. Opgeven kan via ede@pathe.nl of arnhem@pathe.nl. Graag vragen wij je om de volgende vragen via de mail door te geven:

Welke bioscoop heeft je voorkeur: Pathé Arnhem of Pathé Ede?
Naam school
Gegevens contactpersoon (naam, e-mailadres en telefoonnummer)
Groep en aantal leerlingen
Welk pakket kies je: Basis- of Pluspakket
Filmvoorkeur: Waar is Anne Frank, Oorlogsgeheimen, The Crossing

Lespakket
Pathé Basis: Dit pakket bestaat uit een voorbereidende les op school over verwachtingen, een filmbezoek aan Pathé Ede of Arnhem en een afsluitende les op school. Bij de afsluitende les staat creëren en regio Ede in de Tweede Wereldoorlog centraal. In Arnhem staat bij de afsluitende les “Operation Market Garden” en de regio Arnhem in de Tweede Wereldoorlog centraal.

Pathé Plus (alleen mogelijk bij Pathé Ede): Dit pakket biedt, naast de onderdelen van het basispakket, een extra activiteit voor de leerlingen, begeleid door medewerkers van Pathé. Aansluitend op het filmbezoek nemen de leerlingen een kijkje bij de tentoonstelling over Airborne Ede, in de foyer van Pathé. Door middel van een actieve werkvorm ontdekken leerlingen wat het betekent om keuzes te maken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door middel van een keuzetest komen leerlingen voor verschillende dilemma’s te staan. Daarnaast ervaren leerlingen door middel van een *VR-bril hoe het zou zijn geweest als ze de keuze zouden hebben gemaakt om deel te nemen aan operatie Market Garden en boven de Ginkelse Heide uit het vliegtuig zouden springen.

Pathé Arnhem en Pathé Ede zijn al enkele jaren actief als ambassadeur van de Airborne Regio, vanuit maatschappelijk oogpunt is het beleven van deze belangrijke periode enorm belangrijk.

* De VR-brillen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data

  • 21 september 2023
  • 22 september 2023
  • 25 september 2023
  • 26 september 2023
  • 27 september 2023
  • 28 september 2023
  • 29 september 2023

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier