4 maart 2021

4 maart: Livestream De Nieuwe Stad met Arna Mačkić en Ton Schulte

Lezing/Debat

Kortestraat 16

6811 EP ARNHEM

Plan je route Website

Op donderdag 4 maart om 19.30 uur zendt Rozet in samenwerking met CASA een livestream uit waarin architect Arna Mačkić (Studio L A) en architectuurhistoricus Ton Schulte (CASA) op dit thema ingaan aan de hand van de wederopbouw van Arnhem en Mostar. Hoe kunnen architectuur en stedenbouw bijdragen aan collectieve identiteit en een open, inclusieve stad? 

Arna Mačkić is architect, medeoprichtster van het architectenbureau Studio L A en auteur van het boek Mortal Cities & Forgotten Monuments. In haar werk maakt zij maatschappelijke vraagstukken kritisch zichtbaar, waaronder in- en uitsluitingsmechanismen in samenlevingen, vluchtelingenkwesties en collectieve identiteiten. Deze thema’s vertaalt zij met nieuwe perspectieven naar projecten waarin ontmoeting en verbinding in het publieke domein centraal staan.

Ton Schulte is kunst- en architectuurhistoricus, als docent verbonden aan ArtEZ en artistiek directeur van het architectuurcentrum CASA. Hij heeft diverse publicaties over lokale architectuur en geschiedenis op zijn naam staan, waaronder Emmy Andriesse Arnhem 45 en de Arnhem Architectuurkaart 1945-1969.   

Bovendien is er een muzikaal intermezzo van Clazzi, een jong, dynamisch duo bestaande uit accordeonist Dirk Overbeek en cellist Job-Jurre Huiskamp, en een bijdrage van Ishfarah, een spoken word artiest uit Arnhem. De moderatie wordt verzorgd door Edwin Verdurmen.

Datum: donderdag 4 maart

Aanvang: 19.30

Bekijk de livestream via het YouTube-kanaal van Rozet en de website van CASA.

Data

  • 4 maart 2021

In de etalage

Filter op de kaart

Winkel

Categorie