Eten, drinken, slapen

Frites Atelier Arnhem B.V.

  • Maandag11:00 - 20:00
  • Dinsdag11:00 - 20:00
  • Woensdag11:00 - 20:00
  • Donderdag11:00 - 22:00
  • Vrijdag11:00 - 20:00
  • Zaterdag11:00 - 20:00
  • Zondag11:00 - 20:00

Plan je route

Lekkere frites voor iedereen toegankelijk maken, dat is waar we bij Frites Atelier Amsterdam voor staan. Daarom hebben we sterrenchef Sergio Herman gevraagd onze frites te maken. Na anderhalf jaar aardappelen proeven, bakmethoden testen en locaties zoeken, hebben we onlangs ons eerste Ateliers in Den Haag, Utrecht en Arnhem geopend. Op korte termijn Antwerpen en onze flagshipstore in Amsterdam.

OUR ROOTS
Frites Atelier Amsterdam is ontstaan vanuit onze liefde voor frites. We vonden frites eten namelijk lang niet zo leuk als het zou kunnen zijn. Daar wilden we iets aan doen. Want waarom zou je voor guilty pleasures geen mooie plek uitkiezen?

OUR NAME
Het idee voor onze Ateliers is ontstaan in Amsterdam. Vandaar de naam. Bovendien is de hoofdstad de locatie van onze flagshipstore die later dit jaar opent. Daarnaast hebben we internationale ambitie: we willen graag een stukje Nederland naar het buitenland brengen.

SERGIO HERMAN
Topkok Sergio Herman kookte vijfentwintig jaar lang in familierestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Sergio was sinds 2005 in het bezit van drie Michelinsterren en hij stond acht jaar in de Top 50 van The World’s 50 Best Restaurants. Ondanks dit succes besloot hij in december 2013 de deuren van Oud Sluis te sluiten om zich toe te gaan leggen op nieuwe projecten. Naast restaurants The Jane** in Antwerpen, Pure C* in Cadzand en natuurlijk het Frites Atelier, werkt Sergio aan een nieuw restaurant in de haven van Cadzand dat later dit jaar zal openen. Sergio staat bekend om zijn eindeloze drive en perfectionisme. Alles moet bij hem fucking perfect zijn. Niet voor niks experimenteerde hij ruim anderhalf jaar met het recept van onze frites, met onze groentebereiding en met onze verse sauzen.

PIET BOON ®
Omdat we vinden dat frites een toffe omgeving verdienen, laten we al onze Ateliers mede ontwerpen door Studio Piet Boon. Het idee achter Piet’s ontwerpen? Onze Ateliers de uitstraling van een ouderwetse Frans-Amsterdamse brasserie geven en frites op een voetstuk plaatsen.

ARTISTS IN RESIDENCE
Naast frites hebben we ook een grote voorliefde voor mode, kunst en design. Daarom werken we nauw samen met een aantal kunstenaars en ontwerpers. Zij maken alles in onze Ateliers custom made. Zo tekende onze vriend Kamagurka strips voor onze servetten. Frederik Molenschot levert de beste en mooiste fornuizen. En Cor Unum maakt de keramische potten voor onze sauzen. Want behalve een goed adres voor frites, zijn we maar al te graag een platform voor talent; we zijn niet voor niks een Atelier.

Adres en contact

Uitgelichte producten

Filter op de kaart

Winkel

Categorie